Kasvattamieni kissojen sukutaulut löytyvät pentueiden sivuilta. Lisää kuvia kissoistani löydät galleriasta.

SIJOITUSKISSANI esitellään täällä.EP&EC Pikkupiun-Mörkö, DM (EUR n) s. 25.9.1995-7.5.2012, veriryhmä A, FeLV ja FIV negat., PKD negat.(Mörön kuva: Stiina Hovi) Tuomarit Anne Gro Edström ja Marianne Roth hyväksyivät Mörön noviisina rekisteriin 27.7.1996 Surokin näyttelyssä Vantaalla. Mörkö on väriltään musta (EUR n) ja sen haamukuvio on tiikeri. Mörkö on pärjännyt hyvin näyttelyissä ja se on ollut useita kertoja tuomarin paras- ja värin paras-kissa. Möröllä on ollut kolme pentuetta (pentueet A isä PR&EC Silkkiturkin Do Re Mi EUR n, B isä CH FIN*Castlemoor's Agile Abebe EUR n ja C isä EC Untuvan sumu-usva EUR a). Kaikki sen pennut ovat väriltään mustia.

Mörkö on vanhin eurooppalaiseni ja koko näyttely- ja kasvatustoiminta alkoi Mörön myötä. Ilman Mörköä ei olisi Pikku-Piun kissalaa. Mörkö on kotoisin Vaalimaalta, josta hain sen vuonna 1995 pari viikkoa ennen joulua. Se on ollut paras ”joululahjani”. Mörkö on erittäin kaunis ja kiiltäväturkkinen kissa ja se on myös jättänyt kauniita ja näyttelyissä hyvinpärjänneitä jälkeläisiä. Mörkö on sopeutunut erittäin hyvin koiriini ja muihin kissoihini. Se on ollut hellä, huolehtivainen ja pitkämielinen emo pennuilleen. Mörkö steriloitiin kolmannen pentueen jälkeen.


SP&EC FIN*Pikku-Piun Clarissa (EUR n) s. 14.12.2000, veriryhmä A(Ellin kuva: Stiina Hovi) Clarissan kutsumanimi on Elli ja se on Mörön kolmannesta pentueesta (C-pentue). Elli on myös väriltään musta ja sen haamukuvio on tiikeri. Ellin isä on sininen CH FIN*Untuvan Sumu-Usva (EUR a), joten Elli kantaa diluutiotekijää.

Elli on isokokoinen ja hyväntyyppinen naaras. Ellillä on erittäin kaunis pää ja hyvä turkinlaatu. Se on luonteeltaan rohkea ja reipas. Näyttelyissä Elli on rauhallinen ja esittää itsensä hyvin. Elli oli aluksi sijoituksessa, mutta se muutti n. kaksi ja puoli -vuotiaana minulle takaisin ja sopeutui laumaani erittäin hyvin. Elli suhtautuu ystävällisesti muihin kissoihin ja koiriin. Ellin paras kaveri on pikkusisko Femme Fatale eli Milli. Elli steriloitiin syksyllä 2008. Elli synnytti yhden pentueen ja pennut suureksi surukseni kuolivat, kun Ellin synnytys ei edennyt normaalisti.


IP&EC Pikkupiun-Rilla (EUR n 22) s. 14.2.2002, veriryhmä A(Rillan kuva: Ulrike Schanz) Rilla on myös rekisteröity noviisina. Se on väriltään ruskeatabby. Rilla meni rekisteriin Pirokin näyttelyssä Valkeakoskella 15.12.2002. Tuomareina olivat Anne Paloluoma ja Jarmo Räihä. Rillalla on ollut kolmet pennut omien kasvattiurosteni kanssa (E-, G- ja J-pentueet). Ensimmäisen pentueen isä on GIP, EC FIN*Pikku-Piun Aave Ritari (EUR n). Pentueeseen syntyi kolme urosta; yksi ruskeatabby- ja kaksi ruskeatiikeripentua. Toisen pentueen isänä on EC FIN*Pikku-Piun Blackmailer (EUR n). Pentuja tuli kaksi; ruskeatabbynaaras ja -uros. Kolmannen pentueen isä on myös Blackmailer. Pentueeseen syntyi kaksi ruskeatabbyurosta ja yksi ruskeatabbynaaras. Rilla sai neljännen ja viimeisen pentueensa hopeatabbykollin CH Miukumiinan Beniamiinon (EUR ns 22) kanssa. Pentuja tuli kolme; hopeatabbyuros ja -naaras sekä ruskeatabbynaaras. Pennut syntyivät keisarinleikkauksella ja Rilla steriloitiin samalla.

Rilla on luonteeltaan oikea ”neiti aurinkoinen”. Näyttelyissä se kehrää ja puskee kaikkia lähellä olijoita. Kotona se on kaikkien kaveri, eikä se koskaan hermostu kenellekään. Rillassa parasta on sen luonne. Rillalla on kaunis ilme ja sen turkki on lämpimänvärinen. Rillan kuvio saisi olla parempi.


SC FIN*Pikku-Piun Femme Fatale (EUR a) s. 14.8.2004, veriryhmä A(Millin kuva: Stiina Hovi) Milli on väriltään sininen ja haamukuvioltaan tiikeri. Sen emo on IC FIN*Pikku-Piun Domina (EUR a) ja isä CH FIN*Untuvan Sumu-Usva (EUR a) (F-pentue). Milli on tällä hetkellä laumani toiseksi nuorin jäsen. Milli sai vuoden ikäisenä ensimmäisen pentueensa. Milliä ei ollut tarkoitus astuttaa ihan niin nuorena, mutta isäehdokas FIN*Pikku-Piun Edu Kettunen (ruskeatiikeri) oli alkanut merkkailla ja tulevaa isää uhkasi kastroiminen. Joten Milli astutettiin alkukesästä 2005 ja elokuussa syntyi neljä pentua (H-pentue); ruskeatiikeri poika, ruskeatäplikäs poika, musta poika ja musta tyttö. Milli sai toisen pentueen 2.8.2008 (N-pentue). Pentueen isä oli noviisina rekisteröity ruskeatiikeriuros CH Simeoni (EUR n 23). Pentueeseen syntyi kolme pentua; musta poika sekä ruskeatiikeri ja sininen tyttö.

Milli on luonteeltaan utelias, vilkas ja erittäin seurallinen, oikea sylivauva. Sen turkki on laadultaan erinomainen ja väriltään kauniin vaaleansininen. Kooltaan se saisi olla isompi. Millin parhaat kaverit ovat Mörkö-mummi ja Elli-sisko. Bisse-koira oli Millin suurin idoli ja Bisseä pitikin yrittää puskea joka välissä.


IC FIN*Pikku-Piun Jalokivi (EUR n 22) s. 8.1.2006, veriryhmä A(Jaden kuva: Heikki Siltala) Jade on Punkeron sisko eli EC Pikkupiun-Rillan ja EC FIN*Pikku-Piun Blackmailerin toisesta pentueesta (J-pentue). Jade on pienehkö ruskeatabbytyttö ja muistuttaa aika lailla ulkonäöltään emoaan Rillaa. Tabbykuvio on parempi kuin emollaan. Jade oli pentuna sekä nuorena useamman kerran näyttelyissä värin paras ja tuomarin paras kissa. Jadella on erittäin kaunis pää ja ilme sekä hyvä turkinlaatu, kuviossa ja kontrastissa on parantamisen varaa.

Luonteeltaan Jade on utelias ja leikkisä. Jaden lempileluja ovat kaikenlaiset huiskat ja etenkin niiden varret. Jade rakastaa kaikkia ihmisiä. Jaden seurana ja leikkikaverina on samanikäinen noviisieurooppalainen Ellaneiti eli Ella (eur n). Jade etsii sijoituskotia.


Ellaneiti (EUR n) s. 19.1.2006Ellaneiti, kotoisasti Ella rekisteröitiin noviisina Jyväskylän näyttelyssä 16.2.2008. Tuomareina olivat Martti Peltonen ja Marie Westerlund. Ella on väriltään musta ja sen haamukuvio on tiikeri. Ellan emo on sinitiikeri kotikissa, isästä ei ole tietoa. Ellalla on hyvä turkinlaatu ja pituus ja se on väriltään syvänmusta. Tuomarit, jotka rekisteröivät Ellan kehuivat erityisesti Ellan turkkia, kuonon “pinchistä” puolestaan tuli huomauttamista. Ella on isokokoinen naaras. Pää saisi olla pyöreämpi. Ella on luonteeltaan kiltti, mutta ujo, joten se ei tule käymään näyttelyissä.

Ella asustelee lapsuudenkaverinsa CH Pikku-Piun Jalokiven eli Jaden kanssa. Tytöt ovat keskenään parhaimmat kaverukset. Huiskalelut ovat lempileluja ja varsinkin niiden huiskaton pää. Ella etsii sijoituskotia.


SC FIN*Pikku-Piun Kultamuru (EUR n) s. 30.7.2007, veriryhmä A(Murun kuva: Pekka Savolainen) Kultamuru eli Muru on IC FIN*Pikku-Piun Dominan toisesta pentueesta. Murun isä on oma kasvattini EC FIN*Pikku-Piun Akrakadabra. Pentueessa on viisi täydellisen mustaa, virheetöntä pentua. Kaikki pennut ovat luonteeltaan erittäin seurallisia ja sosiaalisia. Muru tulee hyvin toimeen kaikkien talon kissojen kanssa. Mossesta tuli Murun sijaisäiti ja Ellistä paras kaveri. Muru on pärjännyt erittäin hyvin näyttelyissä ja on niissä kuin kotonaan. Murun munuaiset on tutkittu ultraäänellä ja ne ovat normaalit.

Muru sai omat pennut 14.1.2009 (O-pentue). Pentueen isä on ruskeatabby CH Scarborough Voodoo Baladeva (EUR n 22). Pentuja tuli yllätyksellinen määrä; kuusi kappaletta. Odotin, että pennut olisivat kuvioltaan tabbyja, mutta emo ei kantanutkaan tabbykuviota ja pennut ovat kuvioiltaan täplikkäitä ja yksi tiikeri. Väriltään ne ovat kaikki ruskeita. Pentujen tyyppi ja turkinlaatu on erinomainen.


IC FIN*Pikku-Piun Lumisade (EUR ns 22) s. 7.12.2007, veriryhmä A(Saden kuva: Markus Wikström) Saden emo on ruskeatabby PR&EC Pikkupiun-Rilla (EUR n 22) ja isä hopeatabby CH Miukumiinan Beniamino EUR ns 22). Beniaminon isä on oma kasvattini EC FIN*Pikku-Piun Blackmailer. Pentue on Rillan viimeinen. Pentueessa on kolme pentua; hopeatabby uros ja naaras sekä ruskeatabbynaaras. Pentujen tabbykuviot ovat erinomaiset. Hopeisten pentujen väri on lähes täydellinen ja ruskeatabbynaaraas on tyypiltään erittäin kaunis. Sade on luonteeltaan erittäin kiltti, mutta hieman ujo. Sade on hyvänkokoinen naaras, mutta hieman kehittymätön tällä hetkellä (liian laiha). Saden pään tyypissä on toivomisen varaa. Saden sydän ja munuaiset on tutkittu ultraäänellä ja ne on todettu terveiksi.
EC FIN*Pikku-Piun Blackmailer (EUR n) s. 25.3.1999, veriryhmä A(Mossen kuva: Stiina Hovi) Mosse on väriltään musta ja sen haamukuvio on tabby. Mossen emo on EP, EC Pikkupiun-Mörkö, DM (eur n) ja isä CH FIN*Castlemoor’s Agile Abebe (eur n) (B-pentue). Mossella on ollut neljät pennut kolmen eri naaraan kanssa. Ensimmäiset pennut olivat CH FIN*Sini-Diivan Desireen (eur n) kanssa. Pentueeseen syntyi kolme mustaa poikaa. Toiset pennut olivat EC Pikkupiun-Rillan kanssa (G-pentue). Pentueeseen syntyi yksi ruskeatabbyuros ja yksi ruskeatabbynaaras. Kolmas pentue oli hopeatabbynaaraan Miukumiinan Alessian kanssa. Pentueeseen syntyi kolme hopeatabbypoikaa, joista yksi muutti pentuna Ruotsiin kasvatuskäyttöön. Mosse teki Rillan kanssa vielä toisenkin pentueen (J-pentue), Mossen neljäs pentue. Pentueeseen syntyi kaksi ruskeatabbypoikaa ja yksi ruskeatabbytyttö. Mossen poika FIN*Pikku-Piun Jadesoturi viimeisestä pentueesta jäi kotiin isänsä seuraksi ja jatkamaan sukua, joten Mosse leikattiin syksyllä 2007.

Mosse on erittäin isokokoinen ja hyväluonteinen uros. Sillä on upea, musta turkki ja pyöreä kollin pää. Mosse on kissoistani pärjännyt parhaiten näyttelyissä. Se oli vuonna 2002 Suomen Eurooppalaiskissarengas r.y.:n paras eurooppalaisaikuinen. Se oli samana vuonna Kissaliiton III kategorian Vuoden Aikuinen kilpailussa yhdeksännellä sijalla. Sillä on useampi kategoriavoitto. Se on valittu monesti tuomarin parhaaksi ja värin parhaaksi kissaksi.


SC FIN*Pikku-Piun Jadesoturi (EUR n 22) s. 8.1.2006Jadesoturi eli Punkero on EC Pikkupiun-Rillan ja EC Pikku-Piun Blackmailerin toisesta pentueesta (J-pentue). Punkero on väriltään ruskeatabby. Punkero on iso, lihaksikas ja vahvaluustoinen uros. Jo puolitoistavuotiaana sillä on kollinposkia. Punkero on väriltään tummahko, kontrasti on hyvä, mutta kuvio saisi olla parempi. Kuvio ja kontrasti ovat kuitenkin selvästi parempia kuin Rilla-emolla. Turkinlaatu ja pituus ovat erinomaisia. Punkeron tyyppiä ovat tuomarit kehuneet joka näyttelyssä.

Luonteeltaan Punkero on varsinainen nallekarhu. Punkeron paras kaveri ja ”hoitotäti” on Mosse-iskä. Punkero edelleen käy imemässä iskän tissiä ja samalla iskä pesee ja hoitaa poikaansa. Näyttelyissä Punkero käyttäytyy herrasmiehen tavoin hurmaten tuomarit ja assistentit, joten Rillan luonne on ainakin periytynyt loistavasti. Punkero on perinyt molempien vanhempien hyvän luonteen ja isän komean ulkonäön.